Kuidas tehnoloogia on muutnud hasartmängu- ja kasiinotööstust?

Kuidas tehnoloogia on muutnud hasartmängu- ja kasiinotööstust?
12.01.2021 12:59

Tehnoloogia areneb nii kiiresti, et telefonimudelid muutuvad aastaga juba aegunuks ning iga viie aasta tagant vahetatakse autot, sest vana on lihtsalt juba liialt iganenud funktsioonidega. Samasugune tehnoloogia võidujooks toimub sisuliselt igas valdkonnas, alates nutiseadmetest ja sõidukitest kuni internetiteenusteni välja.

Üks tööstuseid, mis on tehnoloogia arengu tõttu teinud läbi enneolematud muudatused, on hasartmängumaailm. Tänu nutiseadmetele on kasiinos võimalik mängida iga kell, igal pool. Kättesaadavuse kõrval on teine oluline faktor ka mänguvalik, mis ulatub mõnel pool suisa tuhandete mängudeni – üks mäng kirkam ja realistlikum kui teine. Ajad on jõudnud nii kaugele, et füüsilised kasiinod ei jõua varsti sammu pidada!

Online kasiinosid võrdlev infoportaal Casinobernie on näinud sellist trendi lähedalt. Kui veel mõne aasta eest oli kasiinode nimistus kümmekond veebikasiinot, siis 2021. aastaks on see number jõudmas paarikümne lähedale. Internetipõhisele mängimisele lisaks on trendistuma hakkanud nö kontovabaduse süsteem, mis võimaldab mänguhuvilistel jätta vahele registreerumisankeedid ning mängima asuda oma internetipanga sisselogimismehhaanika vahendusel.

Virtuaalreaalsus kasiinodes

Eelnimetatud Pay N Play kasiinodega aga edasiarengud ei piirdu. Üks viimaste aastate suurimaid tehnoloogiasõnu kasiinovaldkonnas on seotud virtuaalreaalsusega. Pead on tõstmas uus nišš nimega VR-kasiinod või augmenteeritud reaalsusega kasiinod.

VR ja AR kasiinomängud on saadaval vaid neile, kes on endale hankinud vastava peakomplekti. Selliste tehnikavidinate omamisel saab ligipääsu VR-kasiinomängudele, mis on nii reaalse olemusega, et võid lausa ära unustada, et tegemist on siiski kasiinomänguga. Imehea graafika, kõrgkvaliteetne heli ja suurepärased filmimisnurgad jätavadki mulje nagu oleksid ise mängu sisse sattunud.

VR-tehnoloogia on küll Eesti kasiinodes veel uus, kuid mitmed maailma kasiinomängude tipptootjad on järjest rohkem VR-mänge turule toonud. Võib uskuda, et varsti jõuab see trend ka Eestini.

Tehisintellekt kasiinodes

Kümme aastat tagasi poleks keegi ette kujutanud, et ühel päeval on tehisintellektil asja ka kasiinodesse. Mõnes mõttes on kasiinotööstus justkui katsejänes, kelle peal proovitakse kõik uued tehnoloogiad järgi.

Tehisintellektil on kasiinotööstuses väga hea potentsiaal. Selle hea näide on kas või pea igas korralikus kasiinos saadaolevad vestlusrobotid, kes suunavad sind sobiva lahenduse juurde ilma, et peaksid reaalse klienditeenindajaga suhtlema.

Mitmed kasiinofirmad on juba ka plaani võtnud selle, kuidas tehisintellekti kasutada selleks, et täiustada mängija vs masina vahelist mängukogemust.

Turvalisus kui tehnoloogia arengu alustala

Siililegi on selge, et kasiinod töötavad pidevalt selle nimel, et töötada välja intrigeerivamaid mänge, rakendada uusi tehnoloogiaid mängude loomisel ning pakkuda kasiinosõpradele uusi mängukogemusi. Millele paljud aga ei mõtle, on turvalisus.

Paljudes riikides, seal hulgas Eestis, on konkreetsed hasartmänguseadused, mis juba dikteerivad teatud turvalisuse põhimõtteid tarbijate kaitsmiseks. Ka Eestis on oluline mängida üksnes litsentseeritud kasiinos, kus järgitakse olulisi tarbijakaitsereegleid.

Reeglite täitmiseks rakendavad kasiinod mitmeid olulisi tehnoloogilisi lahendusi. Näiteks peaks igal mõistlikul online kasiinol olema SSL-sertifikaat, mis tagab, et häkkerid ei saa niisama lihtsalt andmeid varastada. Lisaks kasutavad turvalised kasiinod erinevaid mängulimiite, et aidata mängijatel kontrollida oma mängutegevust. Kui mängid näiteks mitu tundi, näidatakse ekraanil ajahoiatust või sunnitakse sind isegi aega „maha võtma“.

Pealtnäha on sellised lahendused vähetähtsad, kuid pikas perspektiivis võivad taolised väikesed detailid osutuda äärmiselt olulisteks.

Kuhu liiguvad kasiinod 2021. aastal?

Alanud 2021. aastal puhuvad kasiinotööstuses uued tuuled. Suurimad kasiinomängude tootjad jätkavad uute mängude tootmist, kuid nagu mainitud, siis senisest rohkem pannakse rõhku ka VR-tehnoloogiale, mis on hakkanud tormina maailma vallutama. Kui asjad jätkuvad senisel tempol, on võimalik, et mõne aasta pärast saame me kõik külastada virtuaalreaalsuses kasiinot, kus on teised mängijad, live-krupjeed, mängulauad ja ehtsa kasiino atmosfäär, ehkki samal ajal viibid omaenda kodus.

VR-kasiinode kõrval on populaarseks muutumas ka kontovabad kasiinod ehk Pay N Play mängukohad, kus pole vaja registreeruda. See on hea näide sellest, kuidas tehnoloogia arenemisel saavad mängijad nautida paremat kogemust - Pay N Play kasiinode puhul tähendab edasiarenenud tehnoloogia seda, et mängijad ei pea enam kokku puutuma tülikate registreerumisvormidega.

Just nendel trendidel tasub silma peal hoida tuleval aastal. On võimalik, et isegi kõige tuntumad Eesti online kasiinod lähevad varsti nende trendidega kaasa.

Seotud uudised

Seotud uudised puuduvad

Seotud videod

Seotud videod puuduvad

Vaata lisaks

Ilm täna, 28. märtsil on Eestis vähese ja vahelduva pilvisusega peamiselt sajuta

Ilm täna, 28. märtsil on Eestis vähese ja vahelduva pilvisusega peamiselt sajuta

Ilm täna, 28. märtsil on Eestis vähese ja vahelduva pilvisusega peamiselt sajuta. Puhub kagu- ja idatuul 4-10, puhanguti kuni 14 m/s. Õhutemperatuur on 8..14, rannikul kohati kuni 5°C.

Puugirihm kassile

Puugirihm kassile

Kui vanasti ei kardetud üldse puuke, siis viimastel aastatel on üha enam räägitud nii borrelioosist kui ka entsefaliidist ning nendega kaasnevatest tagajärgedest. Puugid võivad liikvel olla juba varakevadel (kui pole väga külm talv olnud), mistõttu me ei pruugi isegi veel aimata, et ilma soojenemisel üle 7 kraadi, võib looduses juba massiliselt puuke leiduda.

Mängi online mänge

Kaardimängud, puzzled, mahjong, võidusõit ja palju muud meelelahutust nii suurtele kui väikestele poistele ja tüdrukutele

Sünnipäeva e-kaardid

Saada tervitused digitaalselt e-kaardiga nii kaugele kui lähedale ja tee kõik rõõmsaks!

Sünnipäeva luuletused

Otsid luuletust või salmi, et see lisada kaardile, siit leiad kindlasti sobiva!

info@vormel-1.ee | Vormel-1.ee 2024

Teine Maailmasõda | Uusveeb.ee | Emol | Emol Planet | Tihend | Silver | Sporditurg.ee