Eelvaade: Saksamaa Grand Prix 2019

Eelvaade: Saksamaa Grand Prix 2019
26.07.2019 16:12
Pärast hullumeelset Suurbritannia Grand Prix’d Silverstone’i ringrajal, on nüüd käes Saksamaa kord vormel-1 võõrustada. Saksamaa Grand Prix on selle hooaja üheteistkümnes ralli, kus F-1 tsirkus sõidab Hockenheimi, et võistelda Hockenheimi ringil.

Kunagine kuulus Saksamaa metsade vahel kulgev kiireim ringrada on praegul 4574 km pikkune tehniline ring, mille on kavandanud Hermann Tilke. 2014. aastal näis, et Hockenheim on kaotanud oma koha vormel-1 kalendris, kuid suutis selle siiski tagasi võidelda.

Suur kiirus ja hea juhitavus näivad Hockenheimi ringil olevat väga olulised, mistõttu on favoriit Mercedes. Mercedese järel käib lahing Red Bull Racingu ja Ferrari vahel.

Viimastel võistlustel on Red Bull vahet Ferrariga vähendanud, seega soovib Austria meeskond Saksamaal Ferrari teise koha üle võtta. Rivi keskel võib aga kõike juhtuda. Kui viimastel võistlustel on esile tõusnud McLaren, on nii Alfa Romeo, kes kusjuures hiljuti sõlmis ka partnerluse ühe eestis toimetatava online kasiino portaali Betsafega kui ka Renault äkitselt tugevamaks muutunud.

Möödunud aastal näis, et võidu teel on Sebastian Vettel, kuni väike vihmasadu teda üllatas. Ferrari juht sõitis oma kodu võistlusel autoga kruusa sisse ja nägi, kuidas Lewis Hamilton võidu noppis. Valtteri Bottas vormistas Mercedesele kaksikvõidu, samal ajal kui Kimi Räikkonen suutis Max Verstappeni kolmandast poodiumi kohast eemale hoida.

Mida oodata sel aastal?


Peamine jutuaines, mis sel nädalavahetusel toimuvat Grand Prix’d ümbritseb, on kahtlemata Vetteli võimalus end lunastada – kui Ferraril on kiirust, et olla konkurentsivõimeline. Avasektori pikad sirged on kahtlemata Ferrari territoorium, kuid vastupidavus viimasel sektoril otsustab, kas Vettel suudab võtta oma esimese triumfi Hockenheimis ja teise võidu kodumullal.

Sellega seoses jääb Mercedese kodurajal Hamiltoni ja Bottase võitlus tiitlile suhteliselt tagaplaanile. Kuid tähelepanu peaks Mercedesele kindlasti pöörama, kuna Bottas peab vastama Hamiltoni heale vormile, mis on jätnud Bottasse tema meeskonnakaaslasest 39 punkti kaugusele.

Selle nädalavahetuse kõrval teemaks on ka tõusvate noorte – Leclerci ja Verstappeni – vaheline tärkav konkurents, mille lahingud kanduvad üle kahele viimasele võistlus nädalavahetusele. Kui nad rajal taas kokku satuvad, pole kahtlustki, et see toob kaasa tähelepanuväärse võidusõidu kahe tuleviku sportlase vahel.

Red Bulli sõitjate juurde jäädes – Gasly jääb Silverstone'i tugevast tulemusest hoolimata surve alla – kuna Daniil Kvyat ja Alex Albon on tiibade ootel, on oluline, et prantslane jätkaks oma Silverstone'i kangelaslikkust ka sel nädalavahetuse.

Hockenheimis on tohutu tähtsus ka kahe Renault mootoriga auto omavahelisel lahingul parima nimel. McLaren juhib oma mootoritarnija Renault ees kolmekümne ühe punktiga, kuna Wokingi meeskond on sel hooajal taaselustunud. Renault esines eelmisel aastal siin hästi, lõpetades seitsmenda ja kaheksandana. Seekord peavad nad olema sama edukad, et jõuda konstruktorite karikal arvestuses neljandale kohale.

See nädalavahetus on väga oluline ka SportPesa Racing Pointi jaoks, Silverstone'i meeskond toob selle nädalavahetuse võistlusele oma väga oodatud uuendusete paketi, millega loodavad naasta keskvälja etteotsa. Nende uuenduste edu otsustab suures osas praeguste sõitjate – Sergio Perezi ja Lance Strolli – hooaegade tugevuse.

Rich Energy Haas F1 meeskond on samuti oma hooaja olulises punktis. Kui Kevin Magnussen jätkab oma oodatava uuenduskavaga, siis Romain Grosjean jätkab Austraalia eriautoga. Rajal, kus Haas kaksteist kuud tagasi esikuuikus lõpetas, peavad nad vastulöögi andma ja naasma esimest korda pärast Monacot taas punktikohale.

Sisuturundus

Seotud võistlus


Vaata lisaks

Millele mõelda enne elektriauto ostmist

Millele mõelda enne elektriauto ostmist

Elektriautod on muutunud üha populaarsemaks valikuks autoostjate seas, kuna need pakuvad keskkonnasõbralikku alternatiivi traditsioonilistele sisepõlemismootoriga autodele.

The Prodigy tuleb taaskord Eestisse

The Prodigy tuleb taaskord Eestisse

Peale kuute aastat, on taaskord Eestisse tulemas Briti elektroonilise muusika ansambel The Prodigy. Viimati käisid nad Eestis aastal 2018 ning kokku on nad meie riiki külastanud neljal korral. Esimest korda astub ansambel üles Eestis kahjuks ilma ansambli näo Keith Flintita, kes meie hulgast kahjuks lahkus aastal 2019. Allesjäänud liikmed on mõneti enda kontserdi formaati muutnud aga lubavad sellegipoolest meeletut kogemust.

Mängi online mänge

Kaardimängud, puzzled, mahjong, võidusõit ja palju muud meelelahutust nii suurtele kui väikestele poistele ja tüdrukutele

Sünnipäeva e-kaardid

Saada tervitused digitaalselt e-kaardiga nii kaugele kui lähedale ja tee kõik rõõmsaks!

Sünnipäeva luuletused

Otsid luuletust või salmi, et see lisada kaardile, siit leiad kindlasti sobiva!

info@vormel-1.ee | Vormel-1.ee 2024

Teine Maailmasõda | Uusveeb.ee | Emol | Emol Planet | Tihend | Silver | Sporditurg.ee