Online hasartmängude tulevik Eestis

Online hasartmängude tulevik Eestis
06.03.2023 19:52

Online-hasartmängud on põnev tegevus, mis hõlmab erinevaid maailma piirkondi. Siiski on interneti hasartmängude seadused kogu maailmas erinevad. Eesti on üks populaarsemaid hasartmängude jurisdiktsiooni Euroopa Liidus. Ja see on ka kiiresti esile tõusnud. Selles piirkonnas legaliseeriti maapealsed hasartmängud umbes 26 aastat tagasi ja online-hasartmängud kiideti heaks 2009. aastal.

Kasiinožetoonid ja ruletiratas

Eestis on hasartmänguseadused uued ja välismaalased ei pruugi olla selle tegevusega kursis. Kuid see ei ole takistanud riigi hasartmängutööstuse kasvu. Meil on nüüd rohkem kasiinod eestis - füüsilised ja online. Mis on siis selle jurisdiktsiooni jaoks edasi? Lugege edasi, et rohkem teada saada Eesti online-hasartmängude tulevikust. 

Hasartmängude ajalugu Eestis

Eestis on online-hasartmängude seadused olnud juba mõnda aega stabiilsed. Füüsiliste ja veebipõhiste teenuste pakkujad naudivad madalaid makse, taskukohast litsentseerimist ja litsentside pikemat kehtivusaega. Eesti on jätkuvalt üks maailma kõige atraktiivsemaid hasartmängude jurisdiktsioone. Kuid kuidas see riik jõudis sinna, kus ta praegu on?

Eesti kuulus varem Nõukogude Liitu. Ja tal ei ole pikka hasartmängude ajalugu. NSVL keelas kõik hasartmängud. Kuid ebaseaduslikud kihlveokontorid tegutsesid piirkonnas. Hasartmängud muutusid Eestis seaduslikuks 1991. aastal pärast NSV Liidust iseseisvumist. Enamik piirkonna kasiinodest asus Tallinnas - selle pealinnas. 1995. aastal andis Eesti välja uued õigusaktid, mida nimetatakse loteriiseaduseks.

Mõne aasta jooksul muutus see õigusakt aegunuks. Ta ei suutnud vastu võtta ühtegi õigusakti interneti hasartmängude kohta. Pärast Eesti 2008. aasta majanduskriisi kasvas online-kasiinode populaarsus. Hasartmänguseadusi muudeti, et need sisaldaksid kaughasartmängusid. Sellest ajast alates on interneti hasartmängutööstus Eestis hüppeliselt kasvanud.

Nagu ka teisi maailma piirkondi, mõjutas Covid-19 puhang ka Eestit. See pandeemia takistas kihlveokontorite kasutamist füüsilistes kihlveokontorites. Samuti puudusid live-üritused, millele panustada. Füüsilise kihlvedude sektori tulud langesid 470 miljonilt eurolt 2019. aastal 258 miljonile eurole 2020. aastal. See olukord suurendas aga märkimisväärselt online-hasartmängusektori tulusid - 1,64 miljardit eurot 2019. aastal 2,05 miljardi euroni 2020. aastal.

Milline on praegune hasartmängude olukord Eestis?

Eesti on suhteliselt väike riik nii rahvaarvu kui ka maa-ala poolest. Samuti on jurisdiktsioonis väike hasartmänguturg. Kuid tema hasartmänguturg õitseb. Jurisdiktsioonis tegutsevate litsentseeritud operaatorite arv on pidevalt kasvanud. Litsentseeritud ettevõtjaid on umbes 25, sealhulgas riigi omanduses olev operaator - Eesti Loto. Kakskümmend üks operaatorit on lubatud toetada online-panustamist. Eestis tegutsevad maailmakuulsad operaatorid on Betsafe, PokerStars, Unibet ja bet365.

Eesti online-hasartmänguturul on saadaval järgmised niššid: loteriid, õnnemängud, spordikihlveod, kommertsloterii ja osavusmängud. Eesti hasartmänguturul domineerivad spordiennustused. Selles jurisdiktsioonis saab spordiüritustele panustada nii offline kui ka internetis. Eesti suurim kasiinooperaator on Olympic Entertainment Group (OEG). Neile kuulub kuni 40% piirkonna füüsilistest kasiinodest.

Eesti loterii loosimised on mõeldud heategevuslikel eesmärkidel. Nende eest makstakse ka 18% maksu. Enamiku loteriiga seotud tegevusega tegeleb Eestis valitsuse hallatav Eesti Loto. Kui olete huvitatud õnnemängude mängimisest Eestis, võite panustada mis tahes neist; bingo, kraapimismängud, keno ja loto.

Traditsiooniline mänguautomaat

Praegune hasartmängutegevus on Eestis reguleeritud 2009. aasta hasartmängumaksu seadusega ja 2008. aasta hasartmänguseadusega. Eesti Maksu- ja Tolliamet kontrollib hasartmängutegevust riigis. Need seadused on reguleerinud hasartmängutegevust, näiteks kihlvedusid, seltskondlikke mänge, osavust, loteriid ja hasartmänge. Eestis kihlvedude tegemiseks peate vastama selle vanusepiirangutele. Järgnevalt on toodud seaduslikud vanusepiirid hasartmängutegevuseks piirkonnas;

  • Kasiino - 21 aastat
  • Spordikihlvedude sõlmimine - 18 aastat
  • Loterii - 16 aastat

Milline on online-hasartmängude tulevik Eestis?

Online-hasartmängudel on Eestis juba praegu tugev positsioon. On olemas seadused, mis toetavad eri tüüpi kaughasartmängusid. Kuid need ei ole kaugeltki täiuslikud. Litsentsimisnõuded on endiselt piiravad. Sõltuvalt ülemaailmsest ja kohalikust suhtumisest online-hasartmängudesse võidakse litsentseerimisnõudeid leevendada. See julgustaks rohkem ettevõtjaid selle tööstusharuga liituma.

Lähiaastatel näeme Eesti online-hasartmängude sektoris üha rohkem ettevõtjaid ja kasutajaid. Samuti võivad tekkida kaasavamad õigusaktid, mis toetavad operaatorite ja kasutajate tegevust internetis.

Kokkuvõte

Ja see on kõik, mis puudutab online-hasartmängude tulevikku Eestis. See piirkond on olnud vastuvõtlik interneti hasartmängude suhtes. Hoolimata oma sidemetest NSV Liiduga, on see üks esimesi piirkondi, mis toetas online-panustamist. Aga seal on veel rohkem, mida oodata. Maailm jälgib, kuidas Eesti edasine areng mõjutab teisi piirkondi.

Seotud uudised

Seotud uudised puuduvad

Seotud videod

Seotud videod puuduvad

Vaata lisaks

Täna, 18. aprillil 2024 on Eestis pilves selgimistega ilm

Täna, 18. aprillil 2024 on Eestis pilves selgimistega ilm

Täna, 18. aprillil on Eestis pilves selgimistega ilm, õhtupoolikul pilved hõrenevad. Kohati võib vähest vihma ja lörtsi sadada. Puhub valdavalt kirde- ja idatuul 4-10, rannikul puhanguti kuni 14 m/s. Õhutemperatuur on 3..8, põhjarannikul kohati kuni 1°C.

Täna, 17. aprillil 2024 on Eestis pilves selgimistega ilm, mitmel pool sajab vihma või lörtsi

Täna, 17. aprillil 2024 on Eestis pilves selgimistega ilm, mitmel pool sajab vihma või lörtsi

Täna, 17. aprillil on Eestis pilves selgimistega ilm. Mitmel pool sajab vihma, sekka võib tulla ka lörtsi. Puhub põhjakaare tuul 3-9, rannikul puhanguti kuni 12 m/s. Õhutemperatuur on 5..9, põhjakaare tuulele avatud rannikul kuni 3°C.

Mängi online mänge

Kaardimängud, puzzled, mahjong, võidusõit ja palju muud meelelahutust nii suurtele kui väikestele poistele ja tüdrukutele

Sünnipäeva e-kaardid

Saada tervitused digitaalselt e-kaardiga nii kaugele kui lähedale ja tee kõik rõõmsaks!

Sünnipäeva luuletused

Otsid luuletust või salmi, et see lisada kaardile, siit leiad kindlasti sobiva!

info@vormel-1.ee | Vormel-1.ee 2024

Teine Maailmasõda | Uusveeb.ee | Emol | Emol Planet | Tihend | Silver | Sporditurg.ee